Presidenti Shqipërisë dhe Ministri i Mbrojtjes takime në Tiranë me 5 ambasadorë të vendeve anëtare të NATO-s


Trazhgim Sokolaj
Presidenti i Shqipërisë Bamir Topi priti sot më 17 janar 2008, në një takim pesë ambasadorë të NATO-s që ndodhen në Tiranë për një vizitë pune. Ambasadori i Britanisë së Madhe, Stjuart Eldon, Ambasadori danez Per Polsen-Hansen, Ambasadori francez Rishard Dyk, Ambasadori gjerman Ulrih Brandenburg dhe Ambasadori holandez Herman Shaper janë njohur nga Presidenti Topi me punën konkrete që po bëhet me reformat kryesore në vend, reformën zgjedhore dhe atë në drejtësi si dhe klimën pozitive të bashkëpunimit mes mazhorancës e opozitës për këto reforma thelbësore si një tregues i vullnetit të përbashkët për të marrë një ftesë në Samitin e Bukureshtit në muajin prill të këtij viti. Duke u ndalur në çështje të rajonit Presidenti Topi ka evidentuar rolin dhe mesazhet moderuese të Shqipërisë, që janë përcjellë nga Kryetari i Shtetit gjatë vizitave të zhvilluara në Ballkan e më gjerë, por edhe qëndrimin e palëkundur të Shqipërisë mbi statusin e ardhshëm të Kosovës, qëndrim i koordinuar me atë të faktorit ndërkombëtar. Ambasadorët e NATO-s duke vlerësuar rolin moderues të Shqipërisë në rajon, kanë inkurajuar vazhdimin e reformave me të njëjtin ritëm si rruga e domosdoshme për të marrë rezultatin e pritshëm nga Samiti i Bukureshtit. Presidenti Topi ka vlerësuar mbështetjen konstante të vendeve të NATO-s për procesin integrues të Shqipërisë dhe i ka garantuar ambasadorët për angazhimin e plotë të vendit tonë për të përmbushur detyrimet që do mundësojnë integrimin euroatlantik.
Pas takimeve që ambasadorët e NATO-s zhvilluan në Presidencën e Shqipërisë, rreth mesditës ata janë pritur në një takim të veccantë edhe nga ministri i Mbrojtjes Fatmir Mediu. Ai bisedoi me delegacionin e lartë të NATO-s që përbëhej nga pesë ambasadorët e vendeve anëtare të Aleancës së Atlantikut të Veriut, Danimarkë, Francë, Holandë, Britani e Madhe dhe Gjermani dhe përkatësisht: ambasadorin danez Poulsen Hansen, ambasadorin francez Richard Duque, ambasadorin holandez Herman Schaper, ambasadorin anglez Steëart Eldon dhe ambasadorin gjerman Ulrich Brandenburg. Në takim merrnin pjesë edhe ambasadorët e këtyre vendeve të akredituara në vendin tonë.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania