Anëtarësimi në NATO, Shqipëria pritet të raportojë në BrukselTrazhgim Sokolaj
BRUKSEL-Vendet aspirante për anëtarësim në NATO, Shqipëria, Maqedonia dhe Kroacia pritet që së shpejti të raportojnë në mënyrë të detajuar para ambasadorëve të Aleancës në Bruksel. Objekt i raportimit do të jetë faza e fundit e planit të anëtarësimit të tri vendeve të kartës “Adriatik 3”. Pas këtij raportimi pritet që ambasadorët e vendeve anëtare të NATO-s të japin vlerësimin teknik. Vendimi politik për vendet e “A 3” pritet të merret më pas nga Ministrat e Jashtëm të vendeve që bëjnë pjesë në Organizatën e Atlantikut të Veriut. Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës, Jaap De Hoop Scheffer tha para gazetarëve se “niveli i testimit për tri vendet kandidate për në NATO ka arritur në fazën më intensive të tij. Përfaqësuesit e tri vendeve kandidate do të vijnë së shpejti në Bruksel ku do tu përgjigjen pyetjeve të Ministrave të Jashtëm të Aleancës. Pas kësaj do të merret një vendim politik”, është shprehur Scheffer. Vendimi përfundimtar pritet të merret në Samitin e Bukureshtit që do të mbahet në muajin prill të këtij viti. Zyrtarët e NATO-s janë shprehur se monitorimi dhe vlerësimi lidhur me përmbushjen e kushteve nga tri vendet kandidate do të vazhdojë deri në momentin e fundit.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania