Kryetari i Komitetit Ushtarak të BE-së: Shqipëria e angazhuar në sfidat që kërkon anëtarësimi në NATO


Ministri shqiptar i Mbrojtjes Fatmir Mediu zhvilloi një takim të veçantë kryetarin e Komitetit Ushtarak të BE-së, gjeneral Henri Bentegeat, i cili ndodhet në Tiranë për një vizitë zyrtare. Në takim ishte i pranishëm edhe shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA-së gjeneral lejtnant Luan Hoxha. Ministri i Mbrojtjes Fatmir Mediu, shprehu falenderimet për mbështetjen e vazhdueshme që ka dhënë dhe jep Bashkimi Evropian për Shqipërinë, për ecurinë dhe progresin e bërë në reformimin e institucioneve dhe gjithë strukturave tona shtetërore. Mediu e njohu ushtarakun e lartë të BE-së edhe me disa nga arritjet e shënuara në FA Shqiptare, si dhe me angazhimin e gjithanshëm të tyre për të plotësuar objektivat dhe standardet që kërkon anëtarësimi në NATO. Duke folur për angazhimin dhe kontributin e strukturave ushtarake të BE-së, Ministri Mediu theksoi se, pas përfundimit me sukses të misionit ALTHEA në Bosnje-Hercegovië, Shqipëria dhe Forcat e saj të Armatosura janë të gatshme për t’u angazhuar me trupa ushtarake edhe në misione të tjera të BE-së, siç është misioni në Çad. Gjenerali Henri Bentegeat vlerësoi arritjet dhe përpjekjet që ka bërë Shqipëria dhe Forcat e saj të Armatosura për integrimin euroatlantik. Ai vlerësoi si mjaft konstruktiv rolin e Shqipërisë në politikën rajonale, si dhe angazhimin e saj për të përballuar të gjitha sfidat që kërkon anëtarësimi në NATO dhe në Bashkimin Evropian. Shqipëria, theksoi ai, është pjesë e kontributit të NATO-s, por edhe të BE-së në misionet në interes të ruajtjes së paqes dhe lirisë në botë. Një vend të veçantë në takim zuri situata në rajonin e Ballkanit Perëndimor, i cili konsiderohet si prioritet i parë për BE. Në këtë kontekst u diskutua edhe për çështjen e Kosovës dhe të statusit të saj. Gjenerali Bentegeat tha se BE po bën të gjitha përpjekjet që të jetë unike në mendimin për statusin e Kosovës dhe se plani Ahtisaari është zgjidhja e saj. Kryetari i Komitetit Ushtarak të BE-së gjeneral Henri Bentegeat u prit në një takim të veçantë nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA-së gjeneral lejtnant Luan Hoxha, ndërsa më pas për gjeneral Bentegeat dhe delegacionin që ai kryeson u dha një brifing për reformimin dhe transformimin e FA Shqiptare dhe integrimin e tyre në NATO.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania