Përpjekje për anëtarësim në NATO


TIRANE (BBC)- Presidenti shqiptar, Bamir Topi, u ka bërë thirrje ushtarakëve shqiptarë për të përshpejtuar përpjekjet për të marrë një ftesë për anëtarësimin e Shqipërisë në NATO, në Samitin e Bukureshtit.
“Puna për të marrë një ftesë në samitin e Bukureshtit, duhet të vazhdojë me ritme më të shpejta” tha ai.
Kjo është deklarata e parë e zotit Topi si kryekomandant i forcave të armatosura shqiptare, të cilën ai e bëri në komandën e Zallherrit në regjimentin e forcave komando.
Ndërkohë ministri i mbrojtjes, Fatmir Mediu, ka bërë të ditur se gjatë një takimi me presidentin Topi ka marrë mbështetjen për nismat ligjore dhe kushtetuese për anëtarësimin.
Në shtator pritet që në Bruksel të dorëzohen dokumentet për reformat në forcat e armatosura shqiptare që lidhen me anëtarësimin e Shqipërisë në NATO. (BBC)

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania