Tiranë, 89.4 % e të anketuarve pro anëtarësimit të Shqipërisë në NATO

TIRANE - Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDN) ka bërë publik ditën e sotme rezultatet e një sondazhi të titulluar "Perceptime shqiptare mbi integrimin në NATO". Drejtori i Programit të IDN, Gjergji Vrumo, tha gjatë një konference shtypi në Tiranë se sondazhi është organizuar në 10 qytete të shqipërisë, si Tiranë, Durrës, Berat, Vlorë, Kukës, etj, ku janë pyetur rreth 1200 qytetarë, që i përkasin 6 kategorive të veçanta: persona nga administrata publike qendrore dhe vendore, nga OJF-të, rrethet akademike, biznesi dhe qytetarë. Drejtori Gjergji Vrumo u shpreh se rreth 83.8 % e të anketuarve mendojnë se anëtarësimi i Shqipërisë në NATO garanton sigurinë kombëtare, ndërsa 89.4 % të tjerë mbështesin anëtarësimin në Aleancë. Sipas sondazhit, për 83.3 % të personave të anketuar hyrja e Shqipërisë në NATO do të përshpejtojë integrimin në BE, ndërsa për 41 % të tyre Shqipëria ka nevojë për mbrojtje kolektive. Rreth 49.8 % e të pyeturve nga autorët e sondazhit, mendojnë se hyrja e Shqipërisë në NATO do të thotë siguri dhe stabilitet për vendin.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania