Pandeli Majko: Politika shqiptare konsensus të vazhdueshëm për integrimin në BE dhe NATO

TIRANE – Ish-kryeministri i Shqipërisë Pandeli Majko, aktualisht bashkëkryetar i Komisionit Parlamentar për anëtarësimin në NATO, e cilësoi anëtarësimin e Shqipërisë në Organizatën e Atlantikut Verior si “paradhomën” e integrimit në Europë. Në daljen e parë publike, të përbashkët me bashkëkryetarin e Komisionit për anëtarësimin në NATO, Pandeli Majko bashkë me deputetin Ferdinand Xhaferri theksoi konsensusin politik të vazhdueshëm në Shqipëri, lidhur me procesin e integrimit të Shqipërisë në NATO dhe BE. "Ashtu si dikur, kur ne ishim në pozicione të ndryshme, reforma për anëtarësimin në NATO ka pasur gjithmonë votën e opozitës së dikurshme dhe sot në pushtet. Kjo kulturë politike që shprehet në këtë proces dhe ky lobing kaq pozitiv për Forcat e Armatosura Shqiptare, mendoj se është një moment krejtësisht normal që të vijojë edhe tani, sigurisht më i strukturuar", u shpreh Majko. Sipas tij, "ky moment integrimi që po kalon vendi, realisht nuk duhet të humbet si moment pasi ka të bëjë me një lobing të fortë nga të gjitha forcat politike shqiptare pranë kancelarive perëndimore për të ndihmuar në radhë të parë Shqipërinë që do të integrohet në NATO".

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania