Shqipëri, PAMECA u jep diplomat “Drejtues të Lartë” në drekë, pasdite i kap reforma


Trazhgim Sokolaj/ Dashamir Biçaku
TIRANE - "Në këtë kurs të kualifikuar, ju keni arritur rezultate të larta në teori dhe tashmë gjithë këtë bagazh duhet ta zbatoni në praktikë".Pjesa më e madhe e pjesëmarrësve në sallë e dinin mirë se këto fjalë të ministrit të Brendshëm, Bujar Nishani, nuk ishin të vërteta të paktën për dy nga 21 oficerët që morën diplomat e trajnimit për "Drejtues të lartë". Ndarja e diplomave është bërë ditën e djeshme pas trajnimit të organizuar nga misionet e asistencës PAMECA dhe ICITAP, si dhe partnerët gjermanë që ndihmojnë policinë shqiptare. Dy oficerët që morën dje diplomat e trajnimit, jo vetëm që nuk patën shansin të zbatojnë në praktikë aftësitë e përfituara gjatë kursit, por u shkarkuan nga detyra vetëm pak orë pasi kishin marrë diplomat e trajnimit. Nuk kishin kaluar shumë orë nga ndarja e diplomave kur dy oficerët që sapo kishin përfunduar trajnimin janë lajmëruar se ishin shkarkuar nga detyra në kuadër të shkurtimeve të fundit në organet e rendit. Ceremonia e ndarjes së certifikatave të trajnimit është zhvilluar dje rreth orës 10:00 në Tiranë, ndërsa pak orë më pas, dy prej oficerëve të trajnuar nga misionet PAMECA dhe ICITAP janë lajmëruar për shkarkimin e tyre nga detyra. Siç pohuan drejtuesit e kursit dje në ceremoninë e dorëzimit të diplomave, oficerët shqiptarë që kanë marrë pjesë në trajnim kanë arritur rezultate të kënaqshme në përvetësimin e dijeve profesionale.
Shkarkimet
Njëri prej të shkarkuarve pak orë pasi ka marrë certifikatën e specializimit ka qenë A. Hajdarmataj, inspektor i Antitrafiqeve në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë. Ai më parë ka kryer rolin e shefit të komisariatit të Mirditës ndërsa ka prezantuar tema mbi policinë në disa konferenca ndërkombëtare. I shkarkuari tjetër pas trajnimit, mësohet se është punonjës i një komisariati i evidentuar për rezultatet gjatë ushtrimit të detyrës. Asnjë shkelje, asnjë masë disiplinore dhe asnjë vlerësim negativ nuk ka ekzistuar për oficerët që u shkarkuan vetëm pak orë pasi kishin marrë diplomën e specializimit për "Drejtues të lartë". Argumenti i largimit të tyre nga puna ka qenë shkurtimi i 852 vendeve të punës në policinë e gjithë vendit dhe Ministrinë e Brendshme. Gjithçka ka ndodhur me dy prej oficerëve të lartë të policisë që janë njoftuar për shkarkimin vetëm pak kohë pasi kishin marrë diplomat fillimisht ka habitur dhe më pas është përcjellë me shqetësim nga partnerët ndërkombëtarë. Organizatorët e trajnimit por edhe partnerë të tjerë ndërkombëtarë që asistojnë policinë shqiptare, dje në mbrëmje kanë zhvilluar një takim me drejtues të Ministrisë së Brendshme. Në këtë takim mësohet se partnerët e huaj e kanë cilësuar shumë të rëndësishëm investimin që bëhet me trajnimin e punonjësve dhe se edhe më parë janë shkarkuar nga policia punonjës të trajnuar sipas programeve bashkëkohore.
Marrë nga gazeta “Panorama”

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania