Kryeministri i Shqiperise: Te gjitha forcat politike ne vend mbeshtesin integrimin ne NATO


Trazhgim Sokolaj
TIRANE - Kryeministri i Shqiperise Slai Berisha priti në një takim Komandantin e Komandës së Forcave të Bashkuara të SHBA-ve dhe të Komandës së Lartë të NATO-s për Transformimin, gjeneralin Lance Smith. Kreu i Qeverise shqiptare i shprehu gjeneralit Smith mirënjohjen për qeverinë amerikane, Presidentin Bush, Pentagonin dhe NATO-n për ndihmën dhe përkrahjen e vazhdueshme për reformimin dhe modernizimin e Forcave të Armatosura Shqiptare dhe për integrimin në NATO. Duke e vlerësuar integrimin në NATO projekt madhor të qeverisë, Kryeministri theksoi se të gjitha forcat politike mbështesin integrimin e vendit në NATO. Ne punojmë me vendosmëri, tha Kryeministri, për përmbushjen e të gjitha standardeve dhe për të qenë gati për samitin e Bukureshtit. Kryeministri e njohu gjeneralin Smith me reformat e ndërmarra për transformimin e ushtrisë shqiptare në një ushtri të vogël dhe profesioniste deri në vitin 2010 si dhe rritjen e buxhetit të mbrojtjes në 2 për qind të Prodhimit të Brendshëm Bruto në vitin 2008. Kryeministri Berisha shprehu gjithashtu vendosmërinë për të vazhduar bashkëpunimin me SHBA-të në luftën kundër terrorizmit dhe për të marrë pjesë në të gjitha misionet paqeruajtëse të NATO-s.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania