Puna pas “Bukureshtit” një angazhim serioz


Takimi i shefave të Shtabeve të NATO-s dhe vendeve
partnere në Shtabin e NATO-s në Bruksel, merr pjesë edhe shefi i shtabit të FASH gjeneral lejtnat Luan hoxha

Ushtarakët më të lartë të vendeve të NATO-s dhe atyre partnere u takuan në Shtabin e NATO-s në Bruksel, në 14-15 maj 2008, në takimin e tyre të pranverës. Për herë të parë, shefat e Mbrojtjes të vendeve që nuk janë anëtarë të NATO-s, vendet e të cilëve japin kontributin e tyre në operacionet që udhëhiqen nga NATO në Afganistan dhe Kosovë, morrin pjesë në një diskutim të përbashkët. Ky është edhe takimi i parë, nga tre të planifikuar, për t’u mbajtur gjatë këtij viti me shefat e Shtabeve të vendeve të NATO-s. Më shumë se 60 shefa të Mbrojtjes nga vendet e NATO-s, nga vendet që japin kontribut në NATO, nga vendet e Partneritetit për Paqe, vendet e Medheut të përfshira në Dialogun Mesdhetar (Ukraina dhe Rusia), ishin pjesëmarrës në këtë aktivitet, duke e bërë këtë, takimin më të madh në numër dhe të nivelit më të lartë në historinë e ekspertizës ushtarakë të NATO. Për më tepër, në këtë takim u realizua edhe ceremonia e firmosjes së Memorandumit të Mirëkuptimit midis NATO-s dhe shtatë vendeve, në lidhje me ngritjen e Qendrës së Mbrojtjes nga Pirateria Kompjuterike në Estoni. Në këtë Samit të nivelit të Lartë u mbajtën disa sesione, ku u përfshinën drejtpërsëdrejti shefat e Mbrojtjes të vendeve të NATO-s। Sikurse mësohet, çështjet kryesore të trajtuara ishin: operacionet (trajtimi tërësor i misioneve dhe operacioneve të drejtuara nga NATO, ISAF dhe KFOR në veçanti) dhe, diskutimi për masat që duhen marrë në lidhje me zbatimin e vendimeve që u muarrën në Samitin e Bukureshtit.Ndërkohë, takime të tjera shtesë, në formatin e Këshillit të Partneritetit Euro Atlantik, u mbajtën me synim shkëmbimin e eksperiencës për operacionet që udhëhiqen nga NATO, diskutime në lidhje me zhvillimet ushtarake të Partneritetit pas Samitit të Bukureshtit; dialogu me vendet e Mesdheut (diskutime për zgjerimin e bashkëpunimit Ushtarak midisvendeve), përditësimi i transformimit të Forcave të Armatosura të Ukrainës si dhe vlerësimi vjetor i Planit të Punës vjetor për vitin 2008 midis NATO-s dhe Ukrainës, shkëmbim pikëpamjesh me Rusinë për çështje Operacionale si dhe rishikimi i progresit të planit të punës për vitin 2008. Ky ishte edhe takimi i fundit i shefave të Shtabeve që u drejtua nga gjeneral Ray Henault, i cili do të largohet nga radhët e Forcave të Armatosura në fund të qershorit të këtij viti.

Gazeta “Ushtria”

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania