Bruksel, Shqipëria mbyll raundin e dytë të negociatave për anëtarësim në NATO


“Më 9 maj 2008, përfunduan me sukses, në selinë e NATO-s, në Bruksel, negociatat zyrtare ndërmjet Aleancës së Atlantikut të Veriut dhe Republikës së Shqipërisë në kuadër të procesit të anëtarësimit të plotë të Shqipërisë në NATO, dhe në përputhje me deklaratën përfundimtare te Samitit të NATO-s në Bukuresht”, bëri me dije Qeveria shqiptare. “Janë zhvilluar gjithsej dy raunde bisedimesh ndërmjet ekipit negociator të Qeverisë Shqiptare dhe Përfaqësuesve të Lartë të Aleancës. Ne këto bisedime, Shqipëria u angazhua, që si anëtare e Aleancës, të mbrojë dhe promovojë parimet dhe vlerat e sanksionuara në Traktatin e Uashingtonit, si dhe të ndajë me Aleatët të gjitha përgjegjësitë dhe detyrimet e vendit anëtar me të drejta të plota”, tha Koordinatori Kombëtar për integrimin e Shqipërisë në NATO, Glori Husi. “Shqipëria merr përsipër të jetë një aleate e denjë dhe luajale e NATO-s, dhe e vendeve Aleate, si dhe të japë kontributin e saj për garantimin e paqes dhe sigurisë së rajonit Euroatlantik, e më gjerë”, thuhet më tej nga burimet e Qeverisë shqiptare. Sipas tyre, Përfaqësuesit e lartë të NATO-s vlerësuan qarte se ishin arritjet e padiskutueshme të reformave të thella e të gjithanshme ato që bënë të mundur marrjen e ftesës në Samitin e Bukureshtit. Ishte rezultati i këtyre reformave të suksesshme, që mundësoi mbylljen me sukses të plotë të negociatave zyrtare me NATO-n, në një kohe rekord, vetëm një muaj pas këtij Samiti. “Me mbylljen e negociatave hapet rruga për nënshkrimin e protokolleve të pranimit të Shqipërisë në Aleancën e Atlantikut të Veriut, të cilat pritet të nënshkruhen mbas dy muajsh, pra në Korrik 2008, në selinë e NATO-s ne Bruksel”, paralajmëroi Qeveria e Shqipërisë.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania