Scheffer-Berishës: Reformat e kërkuara nga NATO të jenë të qëndrueshme


BRUKSEL

Kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha zhvilloi në Bruksel, një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jaap de Hoop Scheffer. Burime zyrtare nga Kryeministria në Tiranë pohuan se gjatë këtij takimit, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Scheffer, është shprehur se muajt në vazhdim janë shumë të rëndësishëm për Shqipërinë, e cila ka bërë hapa të mëdha në drejtim të zbatimit të reformave, me qëllim integrimin në NATO. Sipas Qeverisë Shqiptare, Sekretari i Përgjithshëm Scheffer e përgëzoi Kryeministrin Berisha për bashkëpunimin e mirë me opozitën dhe ndërtimin e një kulture të duhur politike, kulturë kjo e domosdoshme për çdo demokraci, por veçanërisht për ato vende që inspirojnë të hyjnë në NATO. Kreu i Aleancës Scheffer u shpreh se një tregues i qartë i kësaj fryme bashkëpunimi me opozitën është dhe delegacioni, i cili shoqëron Kryeministrin në Bruksel, një delegacion multipartiak, i cili është një shembull i fuqishëm se si ka ndryshuar kultura politike në Shqipëri gjatë këtyre viteve. Sekretari i NATO-s theksoi se do të ketë një vlerësim pozitiv, në vendimin për të integruar Shqipërinë në NATO, edhe roli i Shqipërisë në stabilitetin e rajonit. “Roli i Shqipërisë ka qenë vendimtar për të ruajtur ekuilibrat në rajon, sidomos lidhur me çështjen e statusit të Kosovës. Shqipëria, është bërë eksportuese e stabilitetit në të gjithë rajonin”, tha Scheffer i cili më tej vlerësoi klimën shumë të mirë të bashkëpunimit që Shqipëria ka ndërtuar me vendet e tjera të rajonit. Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s vlerësoi pozitivisht kontributin e Shqipërisë, në misionet paqeruajtëse përkrah trupave të NATO-s në Ballkan, Irak, Afganistan, si dhe së shpejti në vende të tjera, i cili sipas Scheffer është mjaft i rëndësishëm në ruajtjen e demokracisë në këto vende. Kreu i NATO-s shprehu vlerësim të veçantë për vendimin e Qeverisë me qëllim rritjen me 2 % të GDP-së për Forcat e Armatosura, për të cilin Scheffer tha se Shqipëria po jep një shembull pozitiv për vende të tjera që janë larg këtij standardi. “Tashmë, kilometri i fundit drejt marrjes së ftesës në Samitin e Bukureshtit është afruar edhe më shumë dhe Shqipëria po ecën në rrugë të mbarë. Në këtë pikë, është e domosdoshme që zbatimi i reformave të bëhet mbi baza të qëndrueshme dhe zhvillimi i tyre të jetë i pakthyeshëm”, tha Scheffer. Ai vlerësoi arritjet e qeverisë shqiptare në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Ndërkaq Kryeministri Berisha u shpreh se është vendimtare për qeverinë shqiptare që procesi i zhvillimit të reformave të jetë i pakthyeshëm. Berisha shprehu bindjen e tij të plotë se ky proces është i tillë. “Ka një klimë të re bashkëpunimi me forcat politike, në interes të kombit dhe të integrimit në NATO”, tha Berisha i cili konfirmoi se ekziston mbështetja e plotë e opozitës në zbatimin e reformave kryesore, të cilat kanë si objektiv integrimin e Shqipërisë në NATO dhe marrjen e ftesës në Samitin e Bukureshtit.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania