Lange: Shqipëria të zgjidhë çështjet e gjyqësorit dhe shtetit të së drejtës


Shefi i Sektorit të Drejtorisë së Përgjithshme të Zgjerimit, të Komisionit Europian, Dirk Lange, deklaroi sot ( e mërkurë), se "Shqipëria duhet që të zgjidhë çështjet që kanë të bëjnë me funksionimin e sistemit gjyqësor dhe se për të siguruar dhe garantuar shtetin e së drejtës duhet të bëjë çdo përpjekje për të zgjidhur çështje si korrupsioni dhe lufta kundër krimit të organizuar". I pranishëm në takimin e 17 të Grupit të Përbashkët Konsultativ Task-Force, BE-Shqipëri, që po zhvillohet në Tiranë, zoti Lange theksoi se kjo kërkon një bashkëpunim politik dhe udhëheqësit shqiptarë duhet të punojnë sëbashku, në mënyrë që vendi të eci në mënyrë të shpejtë drejt BE. Sipas tij, janë bërë përmirësime në një sërë fushash, të cilat kanë çuar në konsolidimin e marrëveshjes Interim. " Shqipëria në fakt ka ecur përpara përsa i përket proçesit të stabilizim-asocimit, por ka nevojë të bëjë më tepër", vuri në dukje zoti Lange. "Shqipëria nuk mund të përballojë t'i vihet gishti shpeshherë si një vend që ka vështirësi në çështje zgjedhore dhe që nuk përmbush standarde ndërkombëtare", theksoi shefi i Sektorit të Drejtorisë së Përgjithshme të Zgjerimit, të Komisionit Europian, Dirk Lange. ATSH

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania