Ministri Mediu: Ambasadorët e NATO-s, mbështetje Shqipërisë për integrimin në Aleancën Veriatlantike


Ministri shqiptar i Mbrojtjes Fatmir Mediu zhvilloi më 16 nëntor 2007 në Bruksel një takim me ambasadorët e NATO-s të akredituar në Selinë Qendrore të Aleancës së Atlantikut të Veriut. Ambasadorët e vendeve anëtare të NATO-s u njohën me progresin e bërë nga Shqipëria në reformat në fushën e mbrojtjes, si dhe në angazhimet madhore që ka vendi ynë për të marrë ftesën e anëtarësimit në Aleancën e Atlantikut të Veriut në pranverën e vitit të ardhshëm. Ministri Mediu mbajti një fjalë përshëndetëse, ku ndër të tjera foli për kontributet e pranisë së NATO-s në rajonin e Ballkanit Perëndimor, përparimet e rajonit në fushën e mbrojtjes, bashkëpunimin rajonal, sfidat dhe arritjet e vendeve të A3 në përgjithësi e të Shqipërisë në veçanti. Në fjalën e tij, Ministri Mediu theksoi rëndësinë e marrjes së ftesës për anëtarësim në Samitin e Bukureshtit dhe sigurinë që kjo do të reflektojë në mbarë rajonin. Të gjithë ambasadorët vlerësuan arritjet e Shqipërisë në reformat e mbrojtjes dhe dhanë mbështetjen e vendeve të tyre për marrjen e ftesës për anëtarësim nga Shqipëria në Samitin e NATO-s që do të zhvillohet në Bukuresht, në pranverën e vitit të ardhshëm. Gjatë takimit, Zëvendës Sekretari i NATO-s, Claudio Bisognero theksoi kontributin e Shqipërisë në operacionet paqeruajtëse në kuadër të NATO-s dhe kërkoi që për periudhën e mbetur deri në Samitin e Bukureshtit, të hidhen hapa konkretë nga Shqipëria në reformën zgjedhore dhe atë ligjore. Gjatë qëndrimit në Bruksel, Ministri Mediu zhvilloi një takim të veçantë me Ndihmësin e Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s për Planizimin dhe Politikën e Mbrojtjes, Jiri Sedivy. Zoti Sedivy ritheksoi vlerësimin e NATO-s për arritjet e Shqipërisë në fushën e reformave të mbrojtjes. “E rëndësishme është që të ruhet dhe të çohet më tej progresi i arritur veçanërisht në fushën e mbrojtjes, si dhe të demonstrohet në muajt që vijnë që sukseset e arritura në reforma janë të pakthyeshëm”, - deklaroi zoti Sedivy. Ai vlerësoi rolin e Shqipërisë në marrëdhëniet e mira me fqinjët, e cila ka ndikuar pozitivisht në stabilitetin rajonal. Ndihmësi i Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s vlerësoi qëndrimin e Qeverisë Shqiptare për rritjen buxhetit të Mbrojtjes në masën 2 përqind të Prodhimit të Brendshëm Bruto, si dhe faktin që ka një plan të qartë afatgjatë për mënyrën e përdorimit në mënyrë efektive të parave të taksapaguesve shqiptarë në fushën e mbrojtjes. Ministri Mediu zhvilloi dhe një takim me Ambasadoren e SHBA-së në NATO, Victoria Nuland, të cilën e njohu me zhvillimet më të fundit në Shqipëri, si dhe me angazhimet e Qeverisë Shqiptare lidhur me reformat zgjedhore, në fushën e drejtësisë dhe luftën kundër krimit të organizuar e korrupsionit.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania