Shqipëria, gati për kontribute shtesë në misionet paqeruajtëse në Afganistan


Në datën 24 tetor 2007, Ministri i Mbrojtjes Fatmir Mediu mori pjesë në Takimin e Ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s dhe atyre partnere të cilat marrin pjesë në Misionin ISAF në Afganistan, që u zhvillua në Noordvijk të Holandës. Ministri Mediu njohu të pranishmit me reformat e ndërmarra nga Qeveria Shqiptare në prag të Samitit të NATO-s të pranverës së ardhshme në Bukuresht, ku vendi ynë pritet të marrë ftesën për anëtarësim në Aleancën e Atlantikut të Veriut. “Në Samitin e Rigës, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s kërkoi kontribute shtesë nga vendet pjesëmarrëse në Misionin ISAF në Afganistan. Shqipëria iu përgjigj menjëherë kësaj thirrje, duke dërguar një kompani shtesë nën komandën Italiane në Herat”, - theksoi Ministri Mediu. – “Aktualisht, Shqipëria është e pranishme në Afganistan me tre kontribute të rëndësishme, një togë nën Komandën Turke në Kabul, një kompani në Herat dhe ekipin e përbashkët mjekësor në kuadër të Kartës së Adriatikut, nën komandën Çeke”. Ministri Mediu, konfirmoi gjithashtu gatishmërinë e Shqipërisë për të dërguar specialistë ushtarakë në Afganistan, të cilët do të ndihmojnë në rritjen e profesionalizmit të Ushtrisë dhe Policisë Afgane. Ky është prioriteti aktual i NATO dhe ISAF lidhur me Afganistanin. “Shqipëria do të qëndrojë në Afganistan deri në përfundim të Misionit ISAF. Ky angazhim është serioz dhe i pandryshueshëm, për të ndërtuar një demokraci përmes paqes dhe stabilitetit”, theksoi Ministri Mediu. Gjatë takimit me Komandantin Suprem të Aleancës për Europën, Gjeneral John Craddock, u fol për kontributet paqeruajtëse të Shqipërisë dhe mbi çështjen e Kosovës. Gjenerali Craddock u shpreh që “NATO është e përgatitur të qëndrojë në Kosovë, të ruajë sigurinë e saj dhe të ndihmojë në ndërtimin e institucioneve kosovare të sigurisë”. Ministri Mediu zhvilloi një takim dypalësh edhe me homologun e tij danez Soren Gade. Të dy ministrat shprehën nevojën e shtimit të bashkëpunimit mes Shqipërisë dhe Danimarkës. Ministri danez Gade theksoi se vendi i tij mirëpret anëtarësimin e Shqipërisë në NATO. Gjatë takimit me Ministrin Sllovak të Mbrojtjes Frantisek Kasicky, u rikonfirmua mbështetja e Sllovakisë për zgjerimin e Aleancës me vende të tjera. Të dy ministrat shprehën të njëjtën mendim që çdo vonesë në përcaktimin e statusit final të Kosovës, nuk sjellë asnjë të mirë për rajonin dhe bashkësinë ndërkombëtare.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania