Italia mbështet procesin e integrimit të Shqipërisë në BE dhe në NATO


Ministri i Mbrojtjes Fatmir Mediu priti në një takim të veçantë ambasadorin e Republikës Italiane të akredituar në Tiranë, Saba D’Elia.Ministri Mediu, pasi e uroi zotin D’Elia për detyrën e re si ambasador fuqiplotë i Italisë në vendin tonë, vlerësoi marrëdhëniet mjaft të mira që ekzistojnë prej vitesh midis dy vendeve tona, duke u ndalur sidomos në bashkëpunimin midis Ministrisë tonë të Mbrojtjes dhe Forcave të Armatosura Shqiptare me Ministrinë e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura Italiane.Ministri Mediu shprehu vlerësime të larta për ndihmën e pakursyer që qeveria italiane dhe FA të Italisë kanë dhënë dhe vazhdojnë të japin për reformimin dhe modernizimin e Forcave të Armatosura Shqiptare, si dhe për mbështetjen e palëkundur të tyre për integrimin e Shqipërisë në NATO. Tek Italia, theksoi Ministri Mediu, ne kemi gjetur kurdoherë një aleat të fuqishëm dhe të qëndrueshëm dhe për këtë u jemi mirënjohës për gjithçka keni bërë për vendin tonë dhe Forcat e Armatosura.Nga ana e tij, amabasadori Saba D’Elia falenderoi Ministrin Mediu për pritjen e ngrohtë që i rezervoi dhe shprehu bindjen se Italia do të vazhdojë të jetë në mbështetje të plotë të Shqipërisë dhe të Forcave të saj të Armatosura në rrugën për integrimin në NATO dhe BE. Ai shprehu gjithashtu gatishmërinë e tij për të vazhduar më tej rrugën e bashkëpunimit dhe të kontakteve të vazhdueshme me Ministrinë e Mbrojtjes dhe Shtabin e Përgjithshëm të FA për të ndjekur e zbatuar të gjitha projektet që ekzistojnë midis dy vendeve tona në fushën ushtarake, si dhe për të rritur më tej këtë bashkëpunim në të ardhmen.Po sot, Ministri Mediu priti në një takim të veçantë edhe ambasadorin hungarez në Tiranë, Sandor Molnari. Ministri Mediu uroi zotin Molnari për detyrën e re të ambasadorit hungarez në Tiranë, ndërsa më pas të dy bashkëbiseduesit evidencuan marrëdhëniet e mira midis dy vendeve dhe ushtrive tona, përpjekjet dhe progresin që ka bërë Shqipëria në rrugën drejt integrimit euroatlantik, si dhe shprehën qëndrime të njëjta për situatën në rajon e më gjërë.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania