Lugar: SHBA mbështet anëtarësimin e Shqipërisë në NATO


TIRANE - Senatori amerikan Ricard Lugar, mbështet Shqipërinë për marrjen e ftesës për anëtarësim në NATO vitin e ardhshëm, dhe bën thirrje për vijim të reformave në vend. I shoqëruar nga ish senatori amerikan Sam Nunn, senatori Lugar vizitoi Tiranën me rastin e shkatërrimit tërësor të armëve biologjike shqiptare. Në një intervitë pë r Televizionin Publik Shqiptar, Lugar u shpreh se “kam folur sot me kryeministrin, presidentin e vendit, ministrin e jashtëm dhe atë të mbrojtjes. Unë kam qenë një mbështetës i hyrjes së Shqipërisë në NATO dhe ne folëm për gjërat që duhet të ndodhin. Lufta kundër korrupsionit, dhe puna e bërë në këtë fushë mundëson investimet dhe kërkon forcimin e shtetit ligjor. Pra bota shikon tani për performancë, jo vetëm Shtetet e Bashkuara por edhe vendet e tjera të BE-së”.
I pyetur nga për cështjen e Kosovës, zoti Lugar tha “Shtetet e Bashkuara mbështesin planin e Ahtisarit që bën thirrje për pavarësi për Kosovën. Ne mbështesim aspiranëtn e Kosovarëve dhe pozicionin e qeverisë shqiptare për këtë çështje-tha Lugar. Ai shprehu keqardhjen për mosarritjen e suksesit në KS apo në ndonjë forum tjetër duke shtuar se ka nevojë për diplomacisë aktive. Ne vazhdojmë bazuar në miqësinë tonë ta mbështesim Shqipërinë ”.
Shqipëria është vendi i parë në botë për pa armë kimike, të cilat nëse nuk do shkatërroheshin mund të shkatërronin shëndetin e qytetarëve. Kjo nismë e senatorëve Lugar dhe Nunn, u përshëndet në një konferencë organizuar nga ministria shqiptare e mbrojtjes.
Senatorët Lugar dhe Nun, përshëndetën qeverinë shqiptare dhe forcat e armatosura për këtë hap të rëndësishëm. “Ne i jemi mirënjohës Shqipërisë për këtë kontribut të dhënë për sigurinë globale thanë ata. Unë ju kërkoj edhe vendeve të tjera të ndjekin shembullin tuaj" tha zoti Lugar. Ai shtoi se Shqipëria ka treguar që është partnere e Perëndimit dhe ka luajtur një rol konstruktiv në zgjidhjen e konflikteve etnike në rajon. “Gazeta Start”

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania