Tiranë, Presidenti dekoron ambasadoren amerikane në Shqipëri Marsi Ries


Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara në Shqipëri Marsi Ries u dekorua në Tiranë nga presidenti Alfred Moisiu. Kreu i shtetit shqiptar i dorëzoi ambasadores Ries "Medaljen e Mirënjohjes" në shenjë respekti dhe vlerësimi të lartë për kontributin e dhënë prej saj gjatë aktivitetit diplomatik në Shqipëri. Sipas motivacionit të medaljes veprimtaria e ambasadores Ries ka forcuar më tej marrëdhëniet e shkëlqyera të miqësisë e të bashkëpunimit që ekzistojnë mes Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara. Ambasadorja Ries filloi punën e saj në krye të përfaqësisë diplomatike amerikane në Tiranë në tetor të vitit 2004. Mandati i saj përfundonte në fillim të vjeshtës, por ajo do të largohet pak ditë pas vizitës së presidentit amerikan Xhorxh Bush në Tiranë. Ambsadorja Ries është ngarkuar me një tjetër detyrë, atë të këshilltares për çështjet politiko ushtarake në Irak. Në vend të ambasadores Ries, presidenti Bush ka propozuar që në Tiranë, selia diplomatike të drejtohet nga Xhon Uidhërs, i dytë.
Marrë nga Zëri i Amerikës

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania