Shqiptarë, faleminderit për Ditën e Vizitës së Presidentit Bush!


TIRANE - Shqiptarët sot meritojnë një falënderim të veçantë. Personalisht u ndjeva krenar teksa po shikoja sesi bashkëqytetarët e mi, jo vetëm banorë të Tiranës, sot kur në kryeqytetin e Shqipërisë ndodhej për vizitë Presidenti Amerikan George W.Bush, respektuan rregullat dhe masat e sigurisë si rrallë herë më parë. Askush nuk i kaloi shiritat e vendosur nga policia në zonat apo rrugët e kufizuara, askush nuk lëvizi me makinë aty nuk ishte ndaluar, askush nuk u bë pengesë për zhvillimin e një evenimenti të tillë të shumëpritur dhe historik, si vizita e Presidentit amerikan George W.Bush. Besoj se sikurse unë, edhe shumë shqiptarë të tjerë sot, e kanë ndjerë veten qytetarë të vlerësuar, sepse kishim mysafir të mirëpritur në Tiranë dhe në Shqipëri, Presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, George W.Bush. Kishim mes nesh një Udhëheqës që pavarësisht se qëndroi tetë orë, do ta kemi gjatë në mendje imazhin dhe fjalët e tij shpresëdhënëse për të gjithë shqiptarët. Sepse Presidenti Bush erdhi në Shqipëri në një kohë që disa kombe dhe shtete të caktuara, na cilësojnë ende një vend jo të sigurt. Dhe shqiptarët siç duket e kuptuan fort mirë këtë. Ata si asnjëherë tjetër i respektuan rregullat dhe masat e vendosura, duke merituar edhe përshëndetjen e Presidentit Bush, i cili bëri një lëvizje me eskortën e tij në Bulevardin kryesor të Tiranës, pikërisht për të përshëndetur shqiptarët, qe e mirëpritën. Presidenti Bush, pa sot në Shqipëri, atë mikpritje që prej ditësh ishte shfaqur në rrugët e Tiranës, përmes flamujve shqiptarë dhe amerikanë që ishin vendosur dhe qëndronin përkrah njëri tjetrit, përmes afisheve gjigande dhe njerëzve entuziastë, ku Shqipëria shprehte krenarinë e saj për një vend mik të madh si Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Unë pashë sot njerëz që përshëndetën dhe duartrokitën teksa qëndronin në anët e rrugëve ku kaloi eskorta e Presidentit Bush dhe bashkëshortes së tij Zonjës Laura Bush. Unë pashë sesi shqiptarët mbanin në duar flamurin Amerikan dhe sesi ndjeheshin krenarë duke pritur përfundimin e takimeve zyrtare për të përshëndetur përsëri Presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, gjatë lëvizjes së tij në rrugët e Tiranës. Personalisht isha dëshmitar i përpjekjes së madhe që bënë shumë qytetarë të Tiranës, që u ndodhën në afërsi të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Bashkisë së Tiranës, kur eskorta presidenciale Amerikane mbërriti në Tiranë. Shumë qytetarë kishin pritur në dy anët e Bulevardit autokolonën e makinave, por eskorta mbërriti në Bulevard nuk rruga e unazës së kryeqytetit shqiptar. Pashë shqiptarë të dëshpëruar që nuk patën mundësi të përshëndesin Presidentin Amerikan në atë moment. Ata vrapuan në drejtim të ish-hotel Dajtit, për të qenë sa më pranë Presidentit Bush dhe për ti transmetuar atij përshëndetjet dhe mirëseardhjen. Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, gjithsesi nuk i zhgënjeu shqiptarët, por i falënderoi dhe i vlerësoi ata, duke bërë një shëtitje në Bulevardin kryesor më pas, dhe duke i përshëndetur të gjithë qytetarët që kishin dalë në anë të rrugëve. Teksa po kuptoja se gjithçka po shkonte mirë, u ndjeva krenar jo për veten time, por për gjithë ata bashkëqytetarë dhe gjithë ata shqiptarë dhe kosovarë, që bashkë me familjet dhe të afërmit e tyre, kishin dalë të gjithë në rrugë për të përshëndetur Presidentin amerikan dhe Zonjën e Tij. U ndjeva krenar sepse mes nesh ndodhej Presidenti i SHBA-ve dhe se ne, po dëshmonim mikpritjen, respektin, vlerësimin dhe konsideratën më të lartë duke treguar gjithashtu se nuk jemi një popull që nuk dimë të respektojmë vlerat e vërteta demokratike. Pashë sesi teksa ndodhej në qytetin e Fushë-Krujës, Presidenti Bush u ndje shumë i sigurt dhe shumë i mirëpritur, aq sa ndaloi në përshëndetje të përzemërta me shumë qytetarë që ishin grumbulluar aty. Teksa po shikoja autokolonën presidenciale amerikane, që po drejtohej për në aeroport doja që kjo ngjarje e madhe, ky eveniment historik për Shqipërinë dhe shqiptarët, të mos harrohej kurrë dhe të mbetej gjithnjë në mendjen e të gjithëve. Jo vetëm sepse në Tiranë kishim të pranishëm një Mik të Madh të shqiptarëve, i cili artikuloi mbështetjen e Shteteve të Bashkuara për pavarësinë e Kosovës dhe integrimin e Shqipërisë në NATO, por edhe sepse ne, shqiptarët, treguam sot se dimë të respektojmë vlerat e vërteta, partneritetin dhe miqësinë me Kombin e Madh Amerikan. Ndaj si shqiptar, dëshiroj vërtet ti përshëndes të gjithë bashkëkombësit e mi, që më bënë vërtet të ndihem krenar me sjelljen e tyre dhe me qëndrimin që ata mbajtën gjatë kohës që patëm mes nesh në Shqipëri dhe në Tiranë, Presidentin Amerikan George W.Bush.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania