Dekreti i Presidentit: Artur Kuko, Ambasadori i ri i Shqiperise ne NATO


Trazhgim Sokolaj
TIRANE – Presidenti i Shqiperise Alfred Moisiu me propozim te Kryeministrit te Vendit Sali Berisha, dekreton emerimin e Ambasadorit te ri te Shqiperise prane Organizates se Atlantikut Verior, NATO. Dekreti me nr. 5368, per emerimin e Artur Kukos ne detyren e re eshte firmosur nga Presidenti i Shqiperise me 21 qershor 2007. Ne nenin e pare te dekretit thuhet se Zoti Artur Kuko, emërohet në detyrën e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Atlantikut Verior (NATO). Ne nenin e dyte te dokumentit thuhet se “ky dekret hyn në fuqi menjëherë”. Para se Artur Kuko te emerohej ne detyren e re, Presidenti i Shqiperise ka dekretuar lirimin nga detyra te Ilir Bocckes, i cili deri me 21 qershor 2007 ka ushtruar funskionin e Ambasadorit te Shqiperise prane NATO-s. Ne dekretin me nr.5367, thuhet se “në mbështetje të nenit 92, pika dh, të Kushtetutës, me propozim të Kryeministrit, Presidenti dekreton “Zoti Ilir Boçka, lirohet nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Atlantikut Verior (NATO). Neni i dyte thote se “ky dekret hyn në fuqi menjëherë”. Ne vend te Artur Kukos i cili deri me 21 qershor 2007 ka mbajtur funksionin e Ambasadorit te Shqiperise ne Mbretërinë e Belgjikës dhe i Misionit të Republikës së Shqipërisë pranë Bashkimit Europian, eshte dekretuar te emerohet Mimoza Halimi. Emerimi i Mimoza Halimit ne detyren e re, eshte bere me propozim te Kryeministrit Berisha dhe me dekretin nr. 5266 te Presidentit te Shqiperise Alfred Moisiu. Ndryshimet ne perfaqesine diplomatike te Shqiperise ne NATO dhe ne Mbreterine e Belgjikes, jane bere pas intensifikimit te perpjekjeve te vendit per anetaresim ne NATO dhe ne nje kohe kur po afrohet Samiti i NATO-s qe pritet te mbahet ne Bukuresht ne vitin 2008, kur Shqiperia shpreson te marre ftesen per anetaresim ne Organizaten e Atlantikut Verior.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania