Sekretari i NATO-s Scheffer: Shqipëria e Kroacia të fillojnë bisedimet për anëtarësim të plotë

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jap de Hoop Scheffer kërkon që Shqipëria dhe Kroacia të fillojnë bisedimet për tu bërë anëtare me të drejta të plota të Aleancës së Atlantikut të Veriut. Nëpërmjet letrave të komunikimit zyrtar me qeveritë e dy vendeve që morën ftesën për anëtarësim në Samitin e Bukureshtit, Scheffer i fton Shqipërinë dhe Kroacinë të dërgojnë pa humbur kohë ekipet e tyre për bisedime lidhur me anëtarësimin me të drejta të plota.
“Shqipëria dhe Kroacia të fillojnë bisedimet për tu bërë anëtare me të drejta të plota të Aleancës. Këto dy vende nuk duhet të humbasin kohë por të dërgojnë ekipet e tyre për nisjen e bisedimeve të cilat do të zgjasin disa javë”, është shorehur Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jap të Hoop Scheffer. Shqipëria dhe Kroacia morën ftesën për anëtarësim, në Samitin e NATO-s në Bukuresht i cili zhvilloi punimet më 2-4 prill 2008. Dy vendet e ftuara për anëtarësim në Aleancë morën pjesë në “Kartën e Adriatikut” bashkë me Maqedoninë e cila nuk mori ftesë për anëtarësim në NATO pas mosmarrëveshjeve me Greqinë lidhur me çështjen e emrit.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania