Presidenti i Shqipërisë zhvillon vizitë zyrtare në Shtabin e Përgjithshëm të NATO-s në Bruksel


18 tetor, 2007
Presidenti i Republikës, Bamir Topi filloi vizitën zyrtare në Shtabin e Përgjithshëm të Aleancës së Atlantikut të Veriut (NATO), në Bruksel (Belgjikë). Në këtë vizitë të tij, Kryetari i Shtetit shoqërohet nga z. Fatos Beja dhe z. Ylli Bufi, Nënkryetarë të Kuvendit të Shqipërisë. Presidenti i Republikës mbajti një fjalë në Institutin Mbretëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare, ku është përqendruar në procesin dhe ecurinë e reformave të rëndësishme për integrimin e vendit tonë në strukturat euroatlantike. Në këtë kuadër, Kryetari i Shtetit i është përgjigjur edhe interesimit të pjesëmarrësve lidhur me aspekte të zhvillimeve politike dhe ekonomike në Shqipëri, si dhe me këndvështrimet e tij sa i përket të ardhmes integruese të vendit. Të pranishmit vlerësuan figurën dhe përvojën politike të z. Topi, e cila është kurorëzuar me zgjedhjen e tij si President i Republikës në mënyrë kushtetuese nga Kuvendi i Shqipërisë. Ditën e nesërme, Kryetari i Shtetit do të ketë një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jap de Hop Shefer, në përfundim të së cilit do të zhvillohet një konferencë e përbashkët për shtyp. Presidenti Topi do zhvillojë gjithashtu një takim edhe me ambasadorët e vendeve anëtare të NATO-s. Kjo vizitë e parë zyrtare e Kryetarit të Shtetit jashtë vendit vjen në momentin, kur Shqipëria po vijon në rrugën e reformave të saj për integrim dhe është në pritje të samitit të zgjerimit të NATO-s, që do mbahet vitin e ardhshëm në Bukuresht, ku vendi ynë shpreson të marrë ftesën e anëtarësimit në Organizatën e Atlantikut të Veriut.

17 tetor 2007
Presidenti i Republikës, Bamir Topi do të zhvillojë, në datat 18-19 tetor, një vizitë zyrtare në Shtabin e Përgjithshëm të Aleancës së Atlantikut të Veriut (NATO), në Bruksel (Belgjikë). Kjo vizitë e parë zyrtare e Kryetarit të Shtetit jashtë vendit vjen në momentin, kur Shqipëria po vijon në rrugën e reformave të saj për integrim dhe është në pritje të Samitit të zgjerimit të NATO-s, që do të mbahet vitin e ardhshëm në Bukuresht, ku vendi ynë shpreson të marrë ftesën e anëtarësimit në Organizatën e Atlantikut të Veriut. Në këtë kuadër, Presidenti Topi do të ketë një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jap de Hop Shefer, në përfundim të së cilit do të zhvillohet një konferencë e përbashkët për shtyp. Presidenti Topi do zhvillojë një takim edhe me ambasadorët e vendeve anëtare të NATO-s, ndërsa do të mbajë një fjalë në Institutin Mbretëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare, në Bruksel.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania