NATO i kërkon Shqipërisë vazhdimin e reformave, që progresi të jetë i qëndrueshëmTrazhgim Sokolaj/ Bruksel
Ministria e Jashtme në Tiranë lajmëroi se kreu i këtij institucioni Lulzim Basha zhvilloi një vizitë pune në selinë e NATO- s në Bruksel, gjatë së cilës zhvilloi takime me: Ndihmës Sekretarin Përgjithshëm të Aleancës Atlantike, z. Erdamann, Ambasadoren Shteteve të Bashkuara të Amerikës në NATO, znj. Victoria Nuland, Ambasadorin e Gjermanisë Ulrich Brandenburg dhe Ambasadorin e Francës Richard Duque. Këto takime u pasuan nga një darkë pune me Ambasadorë të vendeve aleate nё NATO si Hungaria, Italia, Anglia, Franca, Turqia, Bullgaria, Sllovenia, Letonia, Rumania etj.“Vizita e Ministrit z. Basha në NATO dhe takimet me Ambasadorët e vendeve anëtare u zhvillua në një moment me një rëndësi të veçantë për ecurinë e reformave të vendit tonë në prag të Samitit të Bukureshtit, si dhe për të ardhmen e rajonit tonë, në prag të përcaktimit të statusit përfundimtar të Kosovës”, thanë burimet nga Ministria e Jashtme në Tiranë. Sipas tyre, gjatë takimeve në Bruksel, Ministri i Jashtëm i Shqipërisë theksoi reformat që qeveria shqiptare po ndërmerr për ta përfunduar me sukses ciklin e 9-të të MAP-it, zgjedhjen me sukses, brenda kornizës kushtetuese të Presidentit të Republikës, ngritjen e Komisionit ad-hoc në Parlament për integrimin në NATO, hapat e marra për reformën në sistemin e drejtësisë dhe nismën e fundit të Presidentit të Republikës dhe tavolinën e partive parlamentare për t’u angazhuar në këtë reforme, arritjet e fundit në luftën kundër korrupsionit si dhe fillimin nga puna të qendrës “One stop-shop” për regjistrimin e bizneseve. Sipas Ministrisë së Jashtme, bashkëbiseduesit me kryediplomatin shqiptar vlerësuan me tone pozitive hapat e ndërmarra nga Qeveria shqiptare dhe theksuan domosdoshmërinë e vazhdimit të reformave në mënyrë që progresi i arritur të jetë i qëndrueshëm. Ministri Basha vlerësoi si një moment shumë të rëndësishëm të procesit vizitën e pritshme të Ambasadores Nuland dhe ekipit të saj në Tiranë, duke falënderuar nëpërmjet saj, palën amerikane për mbështetjen dhe ndihmën për hartimin e dokumentit për ciklin e 9-të të MAP dhe për procesin në përgjithësi të integrimit të Shqipërisë në NATO. Gjatë vizitës në Bruksel Ministri Basha mori pjesë në darkën e dhënë për nder të tij ku qenë të pranishëm 16 Ambasadore të vendeve anëtare të NATO-s.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania