Vendet e “A3” shpresa për ftesën e anëtarësimit në NATO, në Samitin e Bukureshtit 2008


Trazhgim Sokolaj

BRUKSEL – Zëdhënësi i Organizatës së Atlantikut Verior James Appathurai deklaroi se ka shpresa serioze që tri vendet e kartës së Adriatikut, Shqiperia, Kroacia dhe Maqedonia të marrin ftesën për anëtarësim në samitin e ardhshëm të NATO-s që pritet të zhvillohet në Bukuresht në vitin 2008. Sipas zëdhënësit të NATO-s, shanset janë të barabarta për të tri vendet që aspirojnë anëtarësimin në Organizatë. “Këto vende kanë bërë progres të dukshem në arritjen e standarteve të kërkuara nga NATO, standarte politike, ekonomike, demokratike dhe ushtarake”, cilësoi Appathurai. Zëdhenësi i NATO-s theksoi më pas se edhe pse tri vendet e Kartës së Adriatikut kanë punuar shume për arritjen e standarteve të kërkuara, ende kanë shumë punë për të bërë. Vendet e Kartës “Adriatik 3”, Shqipëria, Kroacia dhe Maqedonia janë pjesë e plan-veprimit të NATO-s, për anëtarësimin në Organizatën e Atlantikut Verior. Liderët e tri vendeve kanë deklaruar se shpresojnë që të marrin ftesën për anëtarësim në NATO, në Samitin e Organizatës që pritet të mbahet në prill 2008. Aktivitetet e përbashkëta të tri vendeve të “A3” me Organizatën e Atlantikut Verior kanë ardhur gjithnjë në rritje, ashtu si vlerësimet e zyrtarëve të NATO-s lidhur me përpjekjet e vendeve që dëshirojnë anëtarësimin. Shqipërisë por edhe ccdo vendi tjetër që kërkon të anëtarësohet në NATO, i është bërë e qartë se pjesëmarrja në Organizatë nuk është vetëm përfitim, por edhe detyrime më shumë për të qenë partner funskional dhe i besueshëm.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania