“Franca mbështet integrimin euroatlantik të Shqipërisë”


Trazhgim Sokolaj / TIRANE
“Shqipëria është përfshirë në reforma të rëndësishme të mbrojtjes me qëllim integrimin euroatlantik, ju siguroj edhe njëherë mbështetjen e Francës në këtë përpjekje”. Ky është një fragment i letrës që Ministri Shqiptar i Mbrotjes Fatmir Mediu ka marrë nga homologu i tij francez Herve Morin. Burime zyrtare të Ministrisë së Mbrojtjes, deklaruan se Ministri Fatmir Mediu ka marrë një letër nga ministri i Mbrojtjes i Francës Herve Morin, i cili i shpreh falenderimet e tij për mesashin dashamirës që Ministri shqiptar Mediu i ka dërguar këto ditë atij me rastin e emërimit në postin e lartë të Ministrit të Mbrojtjes në qeverinë e re të Francës. “Ju falenderoj përzemërsisht për mesazhin dashamirës që ju më keni drejtuar me rastin e emerimit tim në postin e Ministrit të Mbrojtjes”, i shkruan, ndër të tjera, Ministrit Mediu homologu i tij francez Morin. Më tej, ministri franzez ka theksuar se, jam i kënaqur nga intensifikimi i marrëdhenieve dypalëshe midis dy vendeve tona në këto vitet e fundit dhe ju siguroj edhe njëherë për ndjenjat e forta të Francës për lidhjet e miqësisë dhe besimit që na bashkojnë. “Shqipëria është përfshirë në reforma të rëndësishme të mbrojtjes me qëllim integrimin euroatlantik, vijon më tej në letrën e tij ministri francez i Mbrojtjes Morin, u siguroj edhe njëherë mbështetjen e Francës në këtë përpjekje. Të jeni të sigurt se do të gjeni tek unë një bashkëbisedues të vëmendshëm dhe disponibël, gjithmonë të gatshëm për të punuar për forcimin e bashkëpunimit dypalësh në fushën e mbrojtjes”. “Duke ju përsëritur falenderimet e mia, ju lutem të besoni, Zoti Ministër, në sigurimin e konsideratës më të lartë”, e mbyll letrën e tij drejtuar zotit Mediu, kreu i Mbrojtjes Franceze, Herve Morin. Ministri i Mbrojtjes Mediu, ka zhvilluar një aktivitet të dendur në zgjerimin e mardhënieve me vendet anëtare të Organizatës së Atlantikut Verior, të cilat duhet të votojnë në rast se Shqipëria ftohet në Samitin e radhës të NATO-s në Bukuresht. Pjesa më e madhe e këtyre vendeve janë vizituar deri më tani nga Mediu i cili ka marrë mbështetje për procesin e integrimit dhe veccanërisht vlerësime për përparimin në fushën e Mbrojtjes.

Nuk ka komente:

Rreth meje

Arkivi i blogut

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Tirane, Festohet 12 Qershori, 1-vjetori i nenshkrimit te MSA-se Shqiperi-BE

Welcome Mr.President Bush

Welcome Mr.President Bush
Rruga e Elbasanit, Tirana

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

Qytetaret shqiptare mirepresin Presidentin Bush

President George W.Bush in Tirana

President George W.Bush in Tirana

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania

President Bush, in Fushe-Kruja, Albania